Domaine Marchand-Grillot går seks generationer tilbage, med Marchand familien som vinbønder i Morey-Saint-Denis og Grillot familien i Gevrey-Chambertin. Et ægteskab i 1950 skabte Marchand-Grillot og man slog sig ned i Gevrey-Chambertin.
I dag er det unge Etienne der har ansvaret og han er ved for alvor, at løfte det lille domaine, ind blandt de største navne i Gevrey-Chambertin. Grundlaget er syv hektar i Gevrey-Chambertin og en smule jord i Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny. Domainet har været drevet økologisk (ikke certificeret) siden slut 90’erne, flere biodynamiske principper bliver fulgt og i markerne er det heste og ikke traktorer der står for det hårde arbejde. I kælderen hersker det naturlige gær, ingen filtrering og brugen af nyt fad er kun på den sjældne Ruchottes-Chambertin over 25 %.
Første gang vi smagte vinene fra Marchand-Grillot, gik vores tanker bl.a. imod vinene fra unge Maxime Cheurlin på George Noellat. Vinene har det samme bløde og delikate udtryk, men absolut uden at være kedelige.
Etienne er besat af de forskellige terroir og laver derfor intet mindre end seks forskellige Gevrey-Chambertin på village-niveau, to forskellige 1er Cru og en enkelt Grand Cru plus en smule Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny.
Sortiment:
2019 Bourgogne Rouge Pasquier des Chênes
2018 Gevrey-Chambertin
2018 Gevrey-Chambertin Magnum
2018 Gevrey-Chambertin Au Velle
2018 Gevrey-Chambertin En Jouise
2018 Gevrey-Chambertin En Créot
2016 Gevrey-Chambertin Champerrier Vigne Centenaire
2017 Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perriéres
2018 Gevrey-Chambertin 1er Cru Petite Chapelle
2017 Gevrey-Chambertin 1er Cru Petite Chapelle
2017 Gevrey-Chambertin 1er Cru Petite Chapelle Magnum
2018 Grand Cru Ruchotte-Chambertin