Stolpman Vineyard er blandt Californiens mest kendte marker. Beliggende højt oppe i Santa Barbara County, på en bjergskråning rig på kalksten. Det som Stolpman dog er mest kendt for, er at man aldrig har kunstvandet vinstokkene, derfor har de været tvunget til at søge dybt ned i jorden for næring og energi. Druerne fra Stolpman Vineyard er ekstremt eftertragtede og det er da også bl.a. blandt producenter som Whitcraft, Arnot-Roberts, Piedrasassi og Au Bon Climat, at man skal finde dem der får lov til at købe druer fra marken. De senere år er Peter Stolpman begyndt at producere flere vine selv og bl.a. har Raj Parr fået ham overbevist om, hvor elegante og saftige vine man kunne lave fra hans unikke mark. Man har bl.a. podet trousseau på gamle vinstokke og det har hurtigt vist sig som en god ide. Mange af vinene er allerede stram allokeret og tæt på umulige at finde udenfor Californien.

2018 Love You Bunches 100 % Sangiovese, ’whole cluster’, maceration carbonique og 0 % svovl.
Et helt unikt udtryk af sangiovese og serverer man den kølig, skal man altid sørge for at have næste flaske indenfor rækkevidde, for den første forsvinder meget hurtigt!

 

2018 GDG Gamay 100 % Gamay,’whole cluster’, maceration carbonique og 0 % svovl.
Peter Stolpman elsker at drikke Beaujolais og har selvfølgelig plantet parceller med gamay på nogle af de køligste steder på hans kalkstensmark. De store drenge som bl.a. Dutraive, Lapierre og Foillard skal stå tidligt op, for at følge med her.

2018 Combe Trousseau 100 % Trousseau, ’whole cluster’ og 0 % svovl.
Raj Parr fik for 5 år siden overbevist Peter Stolpman til at pode nogle gamle sangiovese stokke med trousseau. De gik sammen om at lave vinen og resultatet er spektakulært… man skal lede længe for at finde finere, mere delikat, elegant og saftig rødvin.


Are you 18 or older? This website requires you to be 18 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.