Et nyt projekt fra Jesús Olivares og Curro Bareño, to tredjedele af den talentfulde trio fra Fedellos do Couto i Ribeira Sacra. Curro og Jesús opdagede nogle forladte marker omkring byen Viana do Bolo, et lille område omgivet af DO Valderorras, men ikke en del af den kendte DO.

Markernes høje beliggenhed i 800-850 meter over havets overflade, gør at druerne lever livet lige på grænsen af modenhed og før har druerne bl.a. været brugt til produktionen af Orujo. De ca. 6 hektar dyrkes økologisk og parcellerne består af solide stenterrasser med 60-100 år gamle stokke. Vinene er ’field blend’ bestående af bl.a. Mencía, Mouraton, Grao Negro, Garnacha Tintorera, Bastardo, Sousón, Godello, Dona Blanca, Colgadeira og Palomino…

Vinene laves i en kold kælder, gravet ind i bjergvæggen i den lille by Seadur. Tilgangen i kælderen er ’hands-off’ med ingen afstilkning, lang maceration, ingen battonage og lang kølig gæring ved det naturlige gær. Vinene er hverken klaret eller filtreret. Dette er indbegrebet af terroir-drevet vine og utvivlsomt sjældne og unikke vine, som alle vil snakke om i fremtiden. 2016 Lacazán Lacazán udtrykker den lokale og meget sjældne drue - Sousón (60 % af vinen). Høj på syre og dufter af kølig Côte-Rôtie, floral og med helt fine tanniner i strukturen.

 

2016 Peixa da Estrada ‘Field blend’ fra forskellige marker omkring byen Viana do Bolo. De stejler skråningers høje indhold af bl.a. granit, giver vinen et markant mineralsk præg I den saftige frugt og struktur. Høj drikkeglæde der giver basis Bourgogne Rouge, Jura, Morgon m.m. seriøs kamp til stregen!

2016 Peixes da Rocha ’Field blend’ fra marker omkring landsbyerne Punxeiro og Santa Marina, den højeste og køligste del af Viana do Bolo. Meget elegant og saftig ala. De bedste vine fra Jura bjergene.


Mandag, tirsdag & onsdag: åbent efter aftale 
Torsdag 10:00-17:30
Fredag 10:00-17:30
Lørdag: 10:00-14:00
Søndag: lukket

Les Terroirs du Vin ApS

Sølvgade 94
1307 København K

Handelsbetingelser

Website designed by: www.niclashechmann.com

Tilmeld nyhedsbrev:

Følg os på instagram: